BERGAMA ADD "DEMOKRASİ" PANELİ DÜZENLEDİ

Bergama Belediyesi Meclis Salonu’nda İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Demokrasi” konulu panel düzenlendi.

Bergama Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen panele Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Dikili Belediye Başkan Vekili Çiğdem Elibol, Bergama Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Av. Nurcan Şengül ve Bergama Baro Temsilcisi Av. Gültekin Yıldırım dinleyici olarak katıldılar.

Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu ve Cahit Orhan Tütengil’in de anıldığı panel Bergama ADD Başkanı Av. Nurcan Şengül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında meclisten geçen anayasa paketi ve yeni başkanlık sistemine değinen Şengül; “Türkiye bugünlere iktidar kötüye kullanılarak, temel hak ve özgürlükler sınırlanarak, kısıtlanarak, demokrasi çoğunluk baskısı ile yozlaştırılarak, din istismar edilerek, eğitim gerileştirilerek, emperyalizmin ortaklaşa çabaları ve askeri darbelerle geldi. Bugün Türkiye’miz Cumhuriyet değerleri ile bağdaşmayan bir ateş çemberi içerisinde. Geçmişte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vermiş olduğumuz mücadelemizi sağduyulu bireyler olarak her cephede, inanılmaz bir birlik ve beraberliği sağlayarak yine vereceğiz “ diye konuştu.

Daha sonra söz alan İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan konuşmasına katledilen aydınlarını anarak başladı. Özcan konuşmasında; “İktidarda olan siyasi parti, iktidara geldiği günden beri Türkiye Cumhuriyeti’ni başkanlık sistemi dayatması ile karşı karşıya bırakılmıştır” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşananlara değinen Özcan; “15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen olağan üstü hali ve kanun hükmündeki kararnamelerini ilk dönem için herkes anlayış ile karşıladı. Ama üç aylık dönem bittikten sonra ikinci olağan üstü hal ve kanun hükmünde kararnameler dönemi başladığında bir baktık ki, adeta vatandaşların temel hak ve özgürlükleri kısıtlanıyor. Avukatların savunma hakları kısıtlanıyor. Avukatlık mesleği ötekileştirilmek ve itibarsızlaştırılmak isteniyor. Şimdi ise üçüncü dönem olağan üstü hal ve kanun hükmünde kararnameler dönemini yaşıyoruz. Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi. Özcan konuşmasında Yeni Anayasa teklifi ile parlamenter sistemden çıkıldığını da belirtti.

Konuşmaların ardından Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, katılımından dolayı İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan’a bir buket çiçek verdi.