BABA DESTEK PROGRAMI TANITIM TOPLANTISI

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Bergama Belediyesi ve Bergama İlgili Babalar Derneği işbirliğinde 3-11 yaşları arasında çocukları olan babalara yönelik gerçekleştirilen Baba Destek Programı Tanıtım Toplantısı Bergama Belediyesi Meclis Salonu’nda Bergamalı babaların katılımıyla gerçekleşti.

Bergama Belediyesi’nde psikolog olarak görev yapan ve aynı zamanda Baba Destek Programı eğitmeni olan Serdar Çetin’in sunuculuğunu yaptığı toplantıya; AÇEV Aile Eğitimleri Saha Sorumlusu Zafer Durukan, AÇEV Baba Destek Programı Saha Danışmanı Mehmet Osman Çetiner, Bergama’da görev yapan Baba Destek Programı eğitmenleri, Bergama İlgili Babalar Derneği üyeleri, basın mensupları ve eğitime katılmak isteyen babalar katılım gösterdi.

AÇEV’in 2016 yılında gerçekleştirip 2017 yılında kamuoyuyla paylaştığı Türkiye’de Babalığı Anlamak Araştırma Raporu videosunun izlenmesiyle başlayan BADEP Tanıtım Toplantısı AÇEV Saha Sorumlusu Zafer Durukan’ın ‘Neden Baba?’, ‘Neden İlk İş Babalık’ konularındaki paylaşımlarıyla devam etti.

Zafer Durukan 1993 yılında anne eğitimleri ile sahaya çıkan Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın 1996 yılında Baba Destek Programı’nı uygulamaya başladığını ve bu çerçevede Türkiye genelinde 60.000 babaya ulaşıldığını belirtti. Babaların çocuklarının gelişimi için daha fazla sorumluluk almasının ve çocukları ile yakın ve demokratik ilişki kurmasının hem ailelerin hem toplumsal kalkınma için büyük bir gereklilik olduğunu belirten Durukan, Bergama’da yapılan çalışmalar ile ilgili olarak katılımcılara bilgi verdi.

Bergama’nın; Baba Destek Programı ve ‘ilgili babalık’ konusunda büyük bir aşama kaydettiğini ve öncü olduğunu ifade eden Durukan, AÇEV’in 2015 yılında Bergama Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin davetiyle Türkiye’de ilk kez yerel bir eğitici eğitimini Bergama’da gerçekleştirdiğini ve yine İlk İş Babalık Kampanyası’nı 17 Mayıs 2017’de Bergama Kermesi’nde başlattıklarını belirtti. Bergama’da Baba Destek Programı’na katılan babaların kurduğu Bergama İlgili Babalar Derneği’nin Türkiye’nin birçok yerinde örnek teşkil ettiği ve hem AÇEV’e hem de bu konuda çalışan uzmanlara ilham verdiğini aktaran Zafer Durukan Bergama Belediyesi ile yeni uygulamaya geçen protokol ile birlikte daha da güçlendiklerini; Bergama Belediyesi’nden 2 eğitmenin daha AÇEV BADEP eğitmeni olarak yetiştirildiğini ve birçok konuda belediyenin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Baba Destek Eğitmenleri ve Bergama İlgili Babalar Derneği üyelerinin paylaşımlarıyla da devam eden Tanıtım Toplantısı Baba Destek Programı’nın eğitmenler tarafından tanıtılması ve başvuruların alınması ile birlikte sona erdi.

Ücretsiz bir hizmet olarak; 10 hafta boyunca haftanın bir günü ve 2 saat sürecek Baba Destek Programı Bergama’da Kasım ayının ilk haftası itibariyle başlayacak. Eğitimler başlayana dek başvurular kabul edilmekte olup Bergamalı babaların geniş katılımı bekleniyor.