“ÇEVRE VE ÇOCUK AJANDASI” KİTABININ OKULLARA DAĞITIMI TAMAMLANDI

Bergama Belediyesi tarafından okuma çağında olan çocuklar için çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla hazırlanan “Çevre ve Çocuk Ajandası” kitabının okullara dağıtımı tamamlandı.

Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü etkinlikleri kapsamında hazırlanan Çevre ve Çocuk Ajandası kitabının dağıtımı Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 36 okulda dağıtılan ve 224 sayfa olarak hazırlanan kitaplar 3350 öğrenciye ulaştı.

Çocukların kitaplara yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Muhammed Ashour; “Çocuklarda çevre bilincini geliştirmek için belediye başkanımızın talimatıyla hazırladığımız kitapların dağıtımını tamamladık. Çocuklarımız kitaplara yoğun ilgi gösterdiler ve çok beğendiler. Bundan sonra da çevre konusunda duyarlılığı arttırmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

BİR ÇOCUK GELİŞİR, DÜNYA DEĞİŞİR

Hazırlanan kitabın çocuklarda çevre bilincini arttıracağını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Çocuklarımızın bilgilendirilmesi, sağlıklı ve eğitimli nesiller olarak, barış içinde yaşayacakları yarınlara ulaşması hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Özellikle de çevre bilincinin gelişmesi gelecekte yaşamı daha güçlü savunmalarına yol açacaktır. Yönetim olarak tiyatrodan spora, eğitimden sağlığa ilk önceliğimiz onlar. Çünkü biliyoruz ki ‘Bir çocuk gelişir, dünya değişir’” dedi.

224 SAYFA ÇEVRE BİLGİSİ İŞLENDİ

Bergama Belediyesi tarafından 5000 adet bastırılan 224 sayfalık kitapta, Bergama tarihi ile ilgili bilgiler, 2016-2017 takvimi, özel günler ve bayramlar, haftalık ders programı, hayvanlar ile ilgili ilginç bilgiler, bitkiler ile ilgili ilginç bilgiler, çevre sözlüğü de yer aldı. Ayrıca kitapta “Çevre Nedir?”, “Çevre kirliliği nedir?”, “Küresel ısınma nedir?”, çöp ve katı atıklar, geri dönüşüm, sağlığımız, çevre dostu enerji, biyoenerji, orman yangınları, ağaç dikmek, sağlıklı beslenmek gibi birçok konu da işleniyor.