“BERGAMA ARAŞTIRMALARI KÜTÜPHANESİ” DE AÇILIŞA HAZIR

Antik dönemin en önemli bilim ve kültür merkezlerinden biri olan Bergama’da ‘Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’, 8 Ekim Cumartesi Günü saat 17.30’daki BerKM’nin (Bergama Kültür Merkezi) açılışına hazır.

UNESCO’nun 999’uncu Dünya Mirası ilklerin şehri Bergama, açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı, BerKM’nin (Bergama Kültür Merkezi) açılışına odaklandı. Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’in de bir konser vereceği; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat’ın da katılacağı tören hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Yapılan hazırlıklar doğrultusunda ‘Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’ de açılışa programına yetiştirildi.

BERGAMA İLE İLGİLİ TÜM YAZILI YAYINLAR BURADA TOPLANACAK

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in bizzat yakından takip ettiği çalışmalarda birbirinden değerli kitaplar raflarda yerini aldı. 185 metrekarelik alanda özellikle Bergama’yla ilgili tüm yazılı yayınlarında bulunacağı kütüphane içinde, dijital araştırma ve arşiv taraması yapabilmek için internet bağlantısına sahip bilgisayarlar da yer alıyor.

Dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat (EAA/Emre Arolat Architecture) tarafından tasarlanan Kültür Merkezi’nin UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın kültürel birikiminden ve görkemli anıtsal eserlerinden izler taşıdığını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “BerKM, Bergamalı kimliğiyle öne çıkan sıra dışı bir yapı. İçerisinde; tiyatro, müzik, sahne sanatları, söyleşi ve bilimsel toplantılar gibi etkinliklerin düzenlenebileceği 350 kişilik salonu, 120 kişilik 2 adet cep sineması, açık hava sineması, sergileme alanları ve kütüphanesi ile Bergama’nın aydınlık geleceğini şekillendirecek önemli bir eser. Taşıdığı EAA imzası ile mimari bir tasarım olarak da uluslararası alanda önemli bir ses getireceğine inandığımız Bergama Kültür Merkezi’nin perdelerini dünyaca ünlü Türk piyano sanatçısı İdil Biret’le açmak bizim için ayrı bir gurur” dedi.

YAPI MİMARİ AÇIDAN FİNALE KALMIŞTI

Dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat imzasını taşıyan BerKM geçen yıl Ekim ayında Singapur’da düzenlenen WAF – Dünya Mimarlık Festivali kapsamındaki yarışmada “Geleceğin Yapıları” kategorisine alınarak finale kalmıştı.