GE Yenilenebilir Enerji Temel Atma Töreni

Bergama’da GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde bulunan LM Wind Power, tesisin üretim kapasitesini arttırmak amacıyla yapımına başlanan ek hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Bergama Organize Sanayi Bölgesinde (BOSBİ) düzenlenen ek hizmet binası temel atma törenine Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, LM Wind Power Avrupa Operasyon Başkanı Jesper Sørensen, Bergama Fabrika Müdürü Ozan Mamay ile firma çalışanlar katıldı.

BAŞKAN KOŞTU “YEREL YÖNETİM OLARAK TÜM KATKIYI VERECEĞİZ”

Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Hükümetin yenilenebilir enerji alanında verdiği desteği anımsatarak “Hükümetimizin Aralık 2015 tarihinde çıkarmış olduğu teşvik düzenlemesiyle bölgemiz yenilenebilir enerji teknolojilerinin yatırımlarının yapılabileceği önemli bir konuma kavuşmuştur. İnşallah bundan sonra bu yatırımlar artarak devam edecektir.” diye konuştu.

Başkan Koştu, “14 Temmuz 2016 tarihinde buranın temeli atılmıştı ve ertesi gün ülkemizde maalesef devletin içerisinde yuvalanmış bazı örgütlerin Türk demokrasisine darbe girişimi olmuştu. Çok şükür milletimizin gayreti ve kuvvetiyle bu atlatıldı. Bundan sonra da bir daha yaşanmayacak. LM Wind Power bölgemize olan güveni kaybetmedi ve 1 yıl sonra Temmuz 2017 tarihinde burada üretime başladı” değerlendirmesinde bulundu.

LM Wind Power firmasının yaklaşık 450 kişiye istihdam sağladığını belirten Koştu, Bergama’da bu gibi yatırımların artması için yerel yönetimler olarak tüm katkıyı verecekleri kaydetti.

LM Wind Power Avrupa Operasyon Başkanı Jesper Sørensen de fabrikanın dünyaya daha fazla yenilenebilir enerji sağlamak hedefi adına çok önemli bir tesis olduğunu, Türkiye’ye olan bağlılıklarını temsil ettiğini belirtti. Ek bina sayesinde istihdamın artacağını dile getiren Sørensen, “Bölgede kalifiye ve teknik iş kolları yaratmaya katkıda bulunmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde bulunan LM Wind Power, Avrupa ve Asya dâhil olmak üzere, dünya genelinde artan rüzgâr enerjisi talebine cevap vermek adına Türkiye’deki rüzgâr türbin kanadı fabrikasında 300 ek istihdam oluşturmayı hedefliyor.
Temmuz 2017’de açılan Bergama tesisi LM Wind Power’ın dünya çapındaki 15’inci ve GE Yenilenebilir Enerji bünyesine geçtikten sonra ise ilk açılan tesisi oldu. Bugün,yüzde 26’sı kadın olmak üzere tesiste 450 çalışan bulunuyor.