Bergama Zabıtası Pazaryerinde Etiket Kontrolü Yaptı

18’i merkezde 119’u kırsalda olmak üzere toplam 137 mahalleye hizmet veren ve bölgenin en büyük pazarı olan Pazartesi Pazarı’nda Bergama Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından fiyat etiket kontrolü gerçekleştirildi. Başkan Koştu, her üründe etiket bulunduran esnaflara teşekkür etti. Etiket bulundurmayan esnafında ekipler tarafından uyarıldığını söyledi.
KORONAVİRÜS İÇİN HES KODU SORGULAMASI YAPILDI, HER ÜRÜNE FİYAT ETİKETİ KONULMASI İSTENDİ
Bergama Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce Pazartesi Pazarı’nda esnaflar başta olmak üzere alışverişe gelen vatandaşlara bir yandan HES kodu sorgulaması yapılıp maske, mesafe ve hijyen uyarılarında bulunulurken, sergi açan pazarcıların sattıkları ürünün üzerinde fiyat etiketi olup olmadığı kontrolleri sıkı bir şekilde gerçekleştirildi.
HER HAFTA AÇILAN 10 AYRI PAZARDA KONTROLLER SÜREKLİ YAPILIYOR
Bergama’da bir hafta içerisinde belirli günlerde ilçe merkezi ve büyük kırsal mahallelerde olmak üzere toplam 10 ayrı pazar açıldığına işaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Pazartesi günleri Kapalı Pazaryerimizde Pazartesi Pazarı, Salı günü mahallemiz Bölcek’de Bölcek Pazarı, Çarşamba günü eski Tekstil Fabrikası karşısında Çarşamba Pazarı, Yenikent’de Yenikent Pazarı, Ayaskent’te Ayaskent Pazarı, Perşembe günü ilçe merkezimiz Maltepe Mahallesi’nde Cumartesi Pazarı, Göçbeyli’de Göçbeyli Pazarı, Cuma günleri Arasta’da Lonca Pazarı, Yukarıbey Mahallemiz’de Kozak Pazarı ve Zeytindağ Mahallemiz’de Zeytindağ Pazarı hemşehrilerimize hizmet ediyor. Pazar yerlerinde esnaflarımıza yönelik fiyat etiketi denetimini ve Koronavirüs denetimlerini devamlı olarak yapıyoruz. Bu denetimlerde birçok esnafımızın kurallara uyduğunu görüyoruz. Kurallara uyan esnaflarımızın her birisine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eksiği olan esnaflarımıza da ekiplerimiz eksiklerinin giderilmesi için süre verip, uyarıda bulunuyor. Ekiplerimiz bu süre içerisinde eksiklerini tamamlamayanlara cezai işlem uyguluyor. Bu denetimlerde amacımız, hemşehrilerimizin daha sağlıklı ve huzurlu alışveriş yapmalarını sağlamak” dedi.