Başkan Koştu; “Ekiplerimiz Karla Mücadele İçin Görevlerinin Başında”

Uzun yıllar sonra ilçemiz genelinde başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri teyakkuza geçti. Başkan Koştu, “Ekiplerimiz ana arterlerden başlayarak kırsal mahallelerimize kadar yolların açık kalması için sabahtan beri görevlerinin başında. Ekiplerimiz bir yandan da buzlanmaya karşı birçok noktada yolları tuzlamaya devam ediyor” dedi.
TUZLAMA ACİL SERVİS ÖNÜNDEN BAŞLADI
İlçe genelinde kar küreme ve buzlanmaya karşı yolların tuzlanmasına Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi Acil Servisi önünden başlayan ekipler ana arterlerde aralıksız olarak çalışmalara devam ediyor.
BAŞKAN KOŞTU; “YOLDA MAHSUR KALAN DİYALİZ ARACINA HEMEN MÜDAHALE ETTİK”
Diyaliz hastaları için yola çıkan ve kardan dolayı Cevaplı Mahallesi’nde mahsur kalan diyaliz aracına ekiplerin anında müdahale ettiklerini söyleyen Başkan Koştu, “Mahsur kalan diyaliz servis aracı ekiplerimiz tarafından kurtarıldı. Özellikle yüksek kesimlerde bulunan kırsal mahallelerimizin yollarında aralıksız çalışma yürüten Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz Hamzalı Süleymaniye, Kaleardı Caber, Avunduruk, Üçtepe, Maruflar, Öksüzler ve diğer mahallelelerimizin yollarında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Hemşehrilemizin huzuru için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
BAŞKAN KOŞTU; “KURAKLIĞIN ÖNLENMESİ İÇİN KAR VE YAĞMURA İHTİYAÇ VAR”
Uzun yıllardan sonra mevsim normallerinin altında yağış olması nedeniyle kuraklık tehlikesinin ülkemiz genelinde had safaya ulaştığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Kar yağışı kuraklığın azalması açısından son derece önemli oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde de yağmur yağışı devam eder. Ülkemiz genelinde kuraklığın önlenmesi için yağışlara ihtiyacımız bir hayli fazla” dedi.