29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 96.ncı yıldönümü Münasebetiyle Dün Cumhuriyet Yürüyüşü, Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni Ve Tebriklerin Kabulü İle Başlayan Kutlamalara Bugün de Devam Edildi

14 Eylül Stadyumu’nda yapılan kutlama töreni İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu ve İlçe Garnizon Komutanı Tankçı Albay Murat Sağlık’ın halkı selamlaması ile başladı. Kutlama törenine resmi daire müdürleri, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve 7’den 70’ye vatandaşlar katıldı.
Efelerden asker selamı

Vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen kutlama törenlerinde Efelerin asker selamı çok büyük alkış aldı. Bergama’dan Türk Milleti’nin efesiyle, askeriyle 7’den 70’e her bir ferdiyle birlik ve beraberlik içerisinde olduğu mesajı bir kez daha verildi. Törende günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Milletiyle devletiyle 7’den 70’e birlik içerisinde olursak, bizi kimsenin yıkamayacağına dikkat çekerek, “Cumhuriyetimizin 96. yılı Türk Milleti’nin yeniden tarihinin yazıldığı, Türk Devleti’nin kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz” dedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ön sözü Çanakkale’de son sözü ise Lozan’da yazdığına dikkat çeken Kaymakam Kaşıkçı, “Bu ön sözden geçen süreç Türk Milleti’nin yeniden var olmasıydı. Çanakkale bizim için tarihimizin yeniden yazılması, vatanın yeniden kurtarılması savaşıydı. Zor şartlarda Çanakkale geçilmez dedik. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’dan yeni bir ışık yaktı. Milletin kaderini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracak diyordu. Türk Milleti kurtuluş mücadelesini verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına güvendi. Ve yeni devlete giden yolu bir bir aştılar. Zor şartlarda 29 Ekim 1923 de yeni Türk Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilan edildi. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi. Kaymakam Mahmut Kaşıkçı’nın konuşmasının ardından İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları gösterisi, öğrencilerin şiirlerini okumaları, Cumhuriyet Koşusu’nda, şiir ve komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesi ile devam edildi. Tören Belediye Bandosu eşliğinde askeri birliğin, gazilerin ve öğrencilerin kortej yürüyüşü ile son buldu.